55-JARIG JUBILEUM DAMESKOOR "SURSUM CORDA"

55-JARIG JUBILEUM DAMESKOOR "SURSUM CORDA"

Het is al weer 5 jaar geleden, dat wij ons 50-jarig jubileum vierden, maar het lijkt als de dag van gisteren. Alleen is er zoveel gebeurd de laatste jaren, dat het niet gisteren kan zijn geweest. Er zijn leden weggegaan, overleden en onze dirigent Ben Bastings is begin dit jaar overleden. Ben was onze reddende engel 7 jaar geleden, waardoor wij het 50 jarig jubileum hebben kunnen vieren. We hadden gedacht dat dit het laatste zou zijn, wat we zouden kunnen vieren. Omdat de meeste leden van het koor al op leeftijd zijn. Maar door de betrokkenheid bij het koor en doorzettingsvermogen zijn er toch nog 5 jaar bijgekomen. We hebben de zondagse missen kunnen blijven zingen, omdat Piet Beekmans bereid was ons op zondag te dirigeren. De oorspronkelijke datum van het jubileum was 1 mei, maar door onder andere het overlijden van Ben, hebben we het feest uitgesteld tot september. We willen een nieuwe mis ten gehore brengen op zondag 16 september 2018. Hiermee zijn we al een tijdje bezig, maar zonder dirigent werd het wel lastig. Gelukkig heeft onze vaste muzikale begeleider Jan Kennis ons blijven begeleiden. Hij heeft gefungeerd zowel als organist en dirigent, wat heel lastig is. Daarnaast hebben wij ondersteuning gekregen van Jo Adriaansen als dirigent, die met ons verschillende repetities heeft gedaan. Met deze hulp kunnen wij nu ons 55-jarig bestaan vieren en zullen dit dan met volle overtuiging doen. Na de mis willen wij alle aanwezigen trakteren op iets lekkers bij de koffie en daarna een hapje en een drankje. U bent van harte uitgenodigd om dit met ons te vieren!

Dameskoor Sursum Corda

Op 1 mei 1963 werd het koor opgericht voor de parochie Trouwlaan. De dames begonnen het koor met veel enthousiasme. Maar liefst  23 dames wisten de weg te vinden naar de kerk van de Trouwlaan.

Het koor zet zich altijd in voor Heilige missen, uitvaarten en huwelijken. Het koor heeft hoogte-, maar ook dieptepunten gekend. Voorop staat echter toch wel de gezelligheid en het wel en wee van de dames. Iedereen is bij elkaar betrokken en dit maakt het koor ook tot wat het vandaag de dag is. 

Het zou wenselijk zijn als er meer dames bij het koor zouden komen om het te versterken.

Dus als je graag zingt en van gezelligheid houdt, meld je dan bij onze voorzitster Betsie Ebbing. Tel: 5350950

Wij repeteren ieder twee weken op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur met een pauze voor een kopje koffie of thee.

Iedere 1e en 3e zondag van de maand en eventueel de  5e zondag van de maand, verzorgen wij de Heilige mis.

Dameskoor uit 1970